Prijzen PCR-testen met Reiscertificaat
☝Tijdelijk 15% korting: Koop Vandaag je pcr-test!☝
coronatest in Bedum

Coronatest doen in Bedum, hoe werkt dat?

Ben je in contact geweest met iemand die is besmet met het virus in de buurt van Bedum? Dan is het van belang dat jij in zelfisolatie gaat en jij je op dag vijf van je quarantaine laat testen op corona in Bedum. Op die manier kan er worden achterhaald of jij ook bent besmet met het virus of niet. Mensen die niet uit de buurt van Bedum komen kunnen overwegen om naar een andere teststraat te gaan. Je kunt dan bijvoorbeeld eens kijken of er plek is bij de testlocatie Assen. Word jij positief getest? Dan zul jij na deze vijf dagen nog zeven dagen langer in quarantaine moeten en minimaal 24 uur klachtenvrij zijn voordat jij weer naar buiten mag.

Waarom moet je in quarantaine?

Een veelgestelde vraag is waarom je in quarantaine moet. Het antwoord is vrij gemakkelijk, om de verspreiding van het virus te voorkomen. Als jij positief getest bent op corona in Bedum en niet naar buiten gaat zie jij geen mensen. Zolang jij niemand ziet kun jij mensen ook niet besmetten met het virus. Door dus in quarantaine te gaan voorkom je dat je andere aansteekt en het virus zich zo kan verspreiden. Wanneer heel Nederland in zelfisolatie gaat als zij besmet zijn, kunnen we gezamenlijk beter het virus bestrijden. Zo kunnen wij op den duur weer terug naar het oude ‘normaal’ wat we allemaal willen.

Een PCR-test aanvragen

coronatest in Bedum

Wanneer jij op vakantie wilt is het verplicht om een PCR-test testuitslag te hebben. Bij een PCR-test van een commerciële teststraat in Bedum zit namelijk een reis certificaat wat aantoont dat jij recentelijk negatief bent getest. Dit certificaat toont aan dat jij gezond bent en dus in staat bent om te reizen. Deze PCR-test kan alleen worden afgenomen bij een commerciële testlocatie. Je zult daarom dus ook moeten betalen om je te kunnen laten testen. Dit bedrag bedraagt ongeveer €140,- euro. De test zelf aanvragen gaat vrij gemakkelijk. Alle testmethodes die in de commerciële teststraten worden gebruikt moeten zijn goedgekeurd door het RIVM. Zo weet je zeker dat je een betrouwbare coronatest doet.

  • Neem telefonisch contact op of bezoek de website van de testlocatie waar jij je wilt laten testen. 
  • Plan vervolgens je test in op het voor jouw gewenste tijdstip.
  • Betaal de test van tevoren. Dit kan niet op locatie. Regel je dit niet op tijd krijg jij ook geen bevestiging van je test afspraak en kun je je dus niet laten testen.

Wat als je positief wordt getest?

Zoals eerder benoemd is het van belang dat wanneer jij positieve coronatest uitslag hebt, je in quarantaine blijft. Je zit immers al in quarantaine vanaf het moment dat jij je hebt laten testen. Zodra jij een positieve uitslag hebt, wordt er binnen een paar dagen contact met je opgenomen door de GGD. Zij nemen ook contact met jou op als jij je hebt laten testen bij een commercieel bedrijf. Dit doen zij om erachter te komen met wie jij de afgelopen dagen in contact bent geweest. Zo weten zij wie het coronavirus ook met zich mee zou kunnen dragen en voor wie het van belang is om een sneltest of PCR-test te doen. Doet de GGD dit niet, dan verspreidt het virus zich snel. Je krijgt namelijk niet meteen klachten, dit duurt vaak zeven dagen. In de corona testen kun je vanaf dag vijf zien of jij besmet bent. Daarom moet jij je ook op dag vijf laten testen als jij in contact bent geweest met iemand die positief getest is. Dit hoeft niet per se bij dezelfde teststraat als waar je voor de eerste keer getest bent. Als je bijvoorbeeld eerst in Bedum werd getest, kun je ook een coronatest Groningen doen wanneer je wilt weten of je nog steeds besmet bent.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top