Prijzen PCR-testen met Reiscertificaat
☝Tijdelijk 15% korting: Koop Vandaag je pcr-test!☝
Testen op corona in Assen

PCR Test, antigeen en sneltesten in Assen

Ben je op zoek naar een coronatest in Assen? Dan zijn er meerdere locaties waar jij terecht kunt. Er zit best wel een verschil tussen de locaties waar je kunt laten testen. Zo kun je terecht bij een commerciële teststraat of een teststraat van de GGD. Er zitten verschillende voordelen aan beide teststraten. Zo is testen bij de GGD gratis, maar krijg je sneller de uitslag bij een commerciële teststraat. Het is afhankelijk van jouw eigen wensen waar jij je wilt laten testen. Als je een sneltest wilt doen, kun je er ook voor kiezen om naar een andere commerciële teststraat te gaan dan die in Assen. Zo is het bijvoorbeeld slim om eens te kijken naar een coronatest Hoogezand.

Waarom een coronatest doen?

Er zijn verschillende redenen waarom jij een coronatest in Assen zou kunnen doen. Als jij bijvoorbeeld op vakantie wilt, is het vanaf heden verplicht om een reisverklaring te hebben. Deze verklaring houdt in dat jij vrij recent je hebt laten testen en jij geen coronavirus hebt. Jouw test moet dus negatief zijn om een reisverklaring te krijgen. Ben jij positief getest moet jij in quarantaine en mag jij niet reizen. 

Een PCR-test om een reisverklaring te krijgen

Wil jij de zoals eerder benoemde reisverklaring krijgen? Dan is het van belang dat jij een PCR-test laat afnemen. Deze testen zijn alleen af te nemen bij een commerciële teststraat in Assen en kosten ongeveer €140,- euro. Met een PCR-test kun jij dus op vakantie mits jij negatief getest bent. Nadat jij een negatieve uitslag hebt gekregen van je PCR-test krijg je een reis certificaat. Met dit certificaat kun jij aantonen dat je recent negatief getest bent en dus veilig op reis kan. De PCR-test die bij commerciële teststraten wordt gebruikt voor het verstrekken van een reisverklaring is dezelfde soort test die de GGD gebruikt in haar teststraten. Dit geeft wel aan dat de test zeer betrouwbaar is.

Testen op corona in Assen

Waar kan je getest worden?

In de buurt van Assen zijn er meerdere locaties waar jij terecht kunt. De GGD heeft zelfs twee testlocaties. Eentje waar jij met de auto doorheen kunt, een drive-through en eentje waar je te voet naar binnen moet. Dit is overigens ook een vaccinatiecentrum.

  • Het adres voor de drive-through is Aziëweg 14
  • De Haar 11 is het adres voor de looproute

Heb je snel de uitslag nodig? Dan is het mogelijk om bijvoorbeeld een sneltest te doen, deze test kun je doen bij een commerciële teststraat. Net zoals de GGD, zijn er in Assen ook meerdere commerciële testlocaties. Via coronavirustest kun je op twee locaties terecht.

Prijzen PCR sneltest met COVID reiscertificaat
☝Nu hoge kortingen: Koop Vandaag je pcr-test!☝
  • Torenlaan 16
  • Balkenweg 1, hier kun je alleen een sneltest of antigeen test doen.
  • Voor een PCR-reisverklaring dien je naar meetcorona.nl te gaan.

Welke testen zijn er allemaal?

Er zijn verschillende soorten testen, namelijk:

  • PCR-test, deze kost gemiddeld €140,- euro.
  • Sneltest, de prijs hiervan is ongeveer €65,- euro.
  • Antigeen test, deze test kost vaak €45,- euro.

De PCR-test wordt vooral gebruikt als jij naar het buitenland wilt. Een sneltest wordt gebruikt als jij snel een uitslag nodig hebt. Een antigeen test wordt gebruikt wanneer er snel resultaat nodig is en er een kleiner budget is. Het is fijn om een teststraat te kiezen waar je de mogelijkheid hebt om al deze soorten testen te doen. Toch maakt het voor veel mensen niet zo veel uit of de teststraat waar ze naartoe gaan een antigeen test aanbiedt aangezien zij deze toch niet willen doen. Dan is de drive-in teststraat Groningen bijvoorbeeld een goede optie aangezien je hier zowel een sneltest als een PCR-test kunt doen.

2 reacties op “PCR Test, antigeen en sneltesten in Assen”

  1. Het verschil tussen sneltest en antigeentest is niet duidelijk uitgelegd. Krijg je voor beiden een bevestiging via email? Ik heb voor terugvlucht naar het VK een test nodig (maar geen PCR) dus als het weinig verschil maakt kan een antigeentest?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top