Prijzen PCR-testen met Reiscertificaat
☝Tijdelijk 15% korting: Koop Vandaag je pcr-test!☝
testen op het coronavirus in Siddeburen

Testen op het coronavirus in Siddeburen

Het coronavirus is voor iedereen vervelend. Je kunt er erg ziek van worden en er zijn veel regels waar je je aan moet houden. Toch is het belangrijk om je op tijd een coronatest in Siddeburen te doen als je het gevoel hebt dat je niet helemaal lekker bent. Op die manier kan de verspreiding van het virus zoveel mogelijk tegengehouden worden. Doen we dit niet kunnen we voorlopig ook niet terug naar het oude ‘normaal’. Als je in Siddeburen woont, maar er is geen plek meer bij de dichtstbijzijnde teststraat, kun je ook proberen om een afspraak voor een coronatest Haren te maken.

Wat zijn de symptomen?

Het RIVM heeft samen met de overheid gekeken naar de symptomen die zij terugzien bij mensen die besmet zijn met het coronavirus. Daarom hebben ze een lijst opgesteld met symptomen. Heb je last van een van deze corona symptomen? Dan is het slim om je te laten testen. Dit is de enige manier om erachter te komen of jij besmet bent. De symptomen zijn:

  • Verkoudheid
  • Reuk of smaakverlies
  • Benauwdheid of last van kortademigheid
  • Koorts of verhoging
  • Keelpijn
  • Hoesten
  • Last van buik of maagklachten

Met deze symptomen mag jij je laten testen bij de GGD. Zonder een directe aanleiding dat je besmet bent, is dit niet mogelijk. Wil je je dan toch laten testen, dan zul je naar een commerciële teststraat moeten gaan.

Een corona test doen

Een reden om een coronatest te doen is om er zeker van te zijn dat je niemand besmet. Als jij naar iemand toe wilt die binnen de risicogroep valt, dan kan het fijn zijn om zeker te weten dat jij het virus niet bij je draagt. Je wilt immers niet op je geweten hebben dat je iemand per ongeluk ziek hebt gemaakt. Een andere voorbeeld om een corona test te doen is om op vakantie of zakenreis te kunnen. Door je te laten testen kun jij een reisverklaring aanvragen. Op die manier kun jij naar het buitenland. Om zo’n corona reisverklaring te verkrijgen is het van belang dat je een PCR-test doet bij een commerciële teststraat. Dit moet bij een commerciële teststraat omdat de GGD deze testen niet doet. Een test van de GGD voldoet ook niet om een reisverklaring te krijgen. Alleen met een PCR-test van een commerciële teststraat kan dit. Dat komt omdat bij deze testen een speciaal certificaat zit. Daarmee wordt aangetoond dat jij recent negatief getest bent. Alleen met dit certificaat kun jij je reisverklaring krijgen.

testen op het coronavirus in Siddeburen

Wat zijn de kosten van een PCR-test?

Wil je dus naar het buitenland, dan is het van belang dat jij een PCR-test doet waarbij je een reis certificaat kunt krijgen. Let er wel op deze testen kosten geld. Een PCR-test met certificaat kost vaak rond de €140,- euro. Houdt hier rekening mee als jij je wilt laten testen. Wanneer jij snel een uitslag wilt maar geen reis certificaat nodig hebt, dan kun je ook een sneltest doen. De uitslag krijg je binnen dertig minuten en kost €65,- euro. Net zoals de PCR-test kun je de sneltest alleen bij een commerciële teststraat doen.

Prijzen PCR sneltest met COVID reiscertificaat
☝Nu hoge kortingen: Koop Vandaag je pcr-test!☝

Hoe betrouwbaar is een sneltest?

Een veelgestelde vraag is; hoe betrouwbaar is een sneltest? Het antwoord is vrij simpel en duidelijk: net zo betrouwbaar als iedere andere test. Wanneer je dus snel een negatieve uitslag nodig hebt, kan een sneltest een erg goede optie zijn. Het voordeel van een sneltest bij een commerciële teststraat is dat je in verhouding met een test van de GGD echt snel de uitslag hebt. Doe je een test bij de GGD, dan kan het soms 48 uur duren voordat jij je resultaat krijgt. Bij een sneltest is dit dus zoals eerder benoemd binnen een half uur. Ideaal als je iets moet bijwonen waarbij je snel uitslag te horen krijgt.

Aanvragen

Een test aanvragen gaat vrij gemakkelijk. Dit kun je of telefonisch doen of via de website waar jij je wilt laten testen. Of dit nou bij de GGD is of een commerciële teststraat is, maakt geen verschil. Als je een afspraak wilt maken bij de commerciële teststraat in Groningen, werkt dat dus hetzelfde als een afspraak maken bij een andere teststraat. Wil jij telefonisch een afspraak maken, dan is het van belang dat je je BSN in de buurt houdt. Vind je online een afspraak maken makkelijker? Dan is het verplicht om dit via je DigiD te doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top